DaimlerChrysler si Lagardere si-au redus participatia in EADS

Grupul auto germano-american DaimlerChrysler AG si cel francez Lagardere SCA au anuntat miercuri ca isi vor reduce cu 7,5 procente fiecare participatia pe care o detin in grupul european de aparare European Aeronautic Defence and Space Co. (EADS), informeaza Rompres.

DaimlerChrysler a informat ca isi va reduce participatia in EADS de la 30 la 22,5 procente, estimand ca aceast pachet de 7,5 procente din actiunile EADS are o valoare de aproximativ doua miliarde euro. Grupul german a precizat ca tranzactia va fi incheiata in primul trimestru al anului urmator. Separat, grupul francez Lagardere, cu activitati in domeniul industriilor de varf si mass media, a anuntat si el ca isi va reduce participatia pe care o detine la EADS de la 15 la 7,5 procente.

Ambele grupuri au informat ca decizia luata a fost una coordinata, insa au subliniat ca sunt decise sa ramana in continuare actionari importanti la EADS, firma care detine 80 de procente din constructorul aeronautic european Airbus SAS, precum si activitati in productia de avioane militare, sateliti si alte echipamente din industria de aparare.

In prezent, DaimlerChrysler controleaza 30 de procente din actiunile EADS, Lagardere 15 procente, statul francez alte 15 procente si guvernul spaniol 5,5 la suta din actiuni. Restul actiunilor sunt cotate pe pietele internationale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri