Companiile Procter & Gamble P&G si Coca-Cola au ajuns la o intelegere intr-un proces intentat in urma cu patru ani producatorului de bauturi racoritoare, care a utilizat o tehnologie patentata de P&G pentru adaosul de calciu la sucurile de fructe, transmite Rompres.
       
Potrivit P&G, divizia de sucuri de fructe Minute Maid a companiei Coca-Cola a violat un patent P&G din 1988. Procter & Gamble detinea licenta exclusiva asupra acestei tehnologii lansata initial de Tropicana Products Inc., o divizie a Pepsi-Co Inc.
       
Intelegerea va permite companiei Coca-Cola sa continue sa vanda bauturile sale energizante, cu adaos de calciu.
       
Cele doua companii au anuntat de asemenea ca au ajuns la un acord si intr-un alt proces care viza utilizarea de catre Coca-Cola unui sistem de conservare patentat de P&G, pentru cateva din bauturile sale necarbonatate.
       
Termenii celor doua intelegeri nu au fost dati publicitatii. in ultimii ani, P&G a intentat mai multe procese impotriva altor companii, pentru violarea unor patente.
       
P&G este unul din cei mai mari producatori mondiali de bunuri de larg consum, incluzand detergentii Tide, prosoapele de hartie Bounty, pasta de dinti Crest si cafeaua Folgers.
       
Coca-Cola este cel mai mare producator de bauturi nealcoolice, avand in portofoliul sau patru din cele mai importante cinci marci mondiale de bauturi racoritoare, intre care Diet Coke sau Sprite.