Companiile Procter & Gamble P&G si Coca-Cola au ajuns la o intelegere intr-un proces intentat in urma cu patru ani producatorului de bauturi racoritoare, care a utilizat o tehnologie patentata de P&G pentru adaosul de calciu la sucurile de fructe, transmite Rompres.

Potrivit P&G, divizia de sucuri de fructe Minute Maid a companiei Coca-Cola a violat un patent P&G din 1988. Procter & Gamble detinea licenta exclusiva asupra acestei tehnologii lansata initial de Tropicana Products Inc., o divizie a Pepsi-Co Inc.

Intelegerea va permite companiei Coca-Cola sa continue sa vanda bauturile sale energizante, cu adaos de calciu.

Cele doua companii au anuntat de asemenea ca au ajuns la un acord si intr-un alt proces care viza utilizarea de catre Coca-Cola unui sistem de conservare patentat de P&G, pentru cateva din bauturile sale necarbonatate.

Termenii celor doua intelegeri nu au fost dati publicitatii. in ultimii ani, P&G a intentat mai multe procese impotriva altor companii, pentru violarea unor patente.

P&G este unul din cei mai mari producatori mondiali de bunuri de larg consum, incluzand detergentii Tide, prosoapele de hartie Bounty, pasta de dinti Crest si cafeaua Folgers.

Coca-Cola este cel mai mare producator de bauturi nealcoolice, avand in portofoliul sau patru din cele mai importante cinci marci mondiale de bauturi racoritoare, intre care Diet Coke sau Sprite.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si