Banca Centrala Europeana va majora rata dobanzii de referinta de cel putin doua ori, in acest an, pentru a controla inflatia, care ar putea ameninta revigorarea economiei europene, estimeaza o serie de analisti economici, chestionati de Bloomberg.
BCE va majora rata dobanzii de referinta de la 2,5 procente la trei procente, in acest an, arata un sondaj efectuat printre 39 de analisti chestionati de Bloomberg.

Potrivit Rompres Goldman Sachs Group Inc. si JPMorgan Chase & Co. si-au majorat valoarea estimarilor dupa ce presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat ca Banca va face "tot ce e necesar" pentru a tine inflatia sub control.

In plus, Emiratele Arabe Unite si Qatar au informat ca iau in calcul cumpararea de euro cu rezervele combinate de 30 miliarde dolari, sporind astfel si mai mult valoarea euro.

Moneda euro a crescut in trimestrul unu ca urmare a estimarilor de majorare a ratei de catre BCE, in timp ce Federal Reserve pare a se apropia de finalul majorarii ratei dobanzii de referinta, dupa 15 majorari in perioada care a trecut de dupa luna iunie 2004.

BCE a majorat rata dobanzii de referinta pentru prima data din anul 2000, in 1 decembrie 2005, iar a doua oara in 2 martie, rata ajungand astfel la 2,5 procente.

Majorarea ratei ar putea controla cresterea euro-regiunii in care circula 9.500 de miliarde euro, descurajandu-se cheltuielile de consum si alte cheltuieli legate de sectorul afacerilor, s-a aratat intr-un raport al Standard & Poor's.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri