Compania austriaca este unul dintre actionarii societatii Astra Asigurari Romania

Compania austriaca de asigurari Uniqa, detinatoarea a 27% din actiunile Astra Asigurari, va prelua a sasea mare companie de asigurari din Ucraina. Cu o prezenta semnificativa in sud-estul Europei, printre care si o participatie la Astra Asigurari, Uniqa va prelua Credo-Classic, a sasea mare firma de asigurari din Ucraina, potrivit unui comunicat al grupului austriac.

In luna iunie a anului trecut, grupul austriac a achizitionat un pachet de 27% din actiunile Astra Asigurari, valoarea tranzactiei fiind de 361,7 miliarde lei vechi (circa 10 milioane euro).

Intr-o prima etapa, Uniqa va achizitiona 35% din actiunile Credo-Classic, urmand ca in 2008 sa-si majoreze participatia la 51%, iar in 2009 la 76%. Pretul pe care il va plati Uniqa va fi calculat in functie de performantele companiei ucrainene.

Uniqa si Credo-Classic au convenit sa infiinteze o societate mixta cu activitate in sectorul asigurarilor de viata, aceasta urmand sa fie controlata in mod egal de catre cele doua companii. Anterior, Credo-Classic nu avea operatiuni in domeniul asigurarilor de viata.

"Prin incheierea tranzactiei din Ucraina, una dintre cele mai mari piete din Europa Centrala si Est, activitatea din regiune va atinge noi puncte de dezvoltare, Grupul Uniqa va fi prezent in 16 state europene, a caror populatie se ridica la aproximativ 320 de milioane de persoane", a declarat Konstantin Klien, directorul general al Uniqa.

Klien a mai aratat ca grupul austriac are in vedere colaborarea cu banca Aval, subsidiara Raiffeisen International din Ucraina.

In regiunea sud-est si est-europeana, Uniqa opereaza pe pietele din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria si Romania.

Uniqa a incheiat o serie de aranjamente de parteneriat preferential cu companii locale ce apartin Raiffeisen International.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si