Avansul economiei mondiale a atins in luna martie cel mai ridicat ritm din ultimele 20 de luni, amplificat de evolutia favorabila a economiei americane, dar si a zonei euro, potrivit unui indice calculat de JP Morgan pe baza unor sondaje nationale, transmite Reuters. Indicele referitor la industrie in ansamblul ei a crescut in martie la 58,5 puncte, de la 58,2 puncte in urma cu o luna, mentinandu-se peste pragul de 50 de puncte care separa evolutia ascendenta de cea descendenta.

Indicatorul reuneste datele referitoare la sectorul serviciilor si cele aferente productiei manufacturiere, din tari precum Statele Unite, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia, Japonia si China. "Datele aferente lunii martie semnaleaza avansul rapid al productiei mondiale si al serviciilor", a declarat David Hensley, director pentru economie globala la JP Morgan.

La nivel national, avansul sectorului serviciilor din zona euro s-a mentinut in martie la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani si jumatate, in timp ce indicele referitor la somaj a consemnat cel mai ridicat nivel in cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri