Peste 5000 de locuri de munca se vor pierde saptamanal, in Marea Britanie, pana la sfarsitul verii, conform datelor Institutului de Cercetare a Politicilor Publice(IPPR). Este estimat ca numarul de someri va atinge aproape 3 milioane, precum au prevazut unii analisti la inceputul recesiunii, conform The Telegraph.
In prezent, somajul este de 2,67 de milioane de persoane.

Studiul mai scoate la iveala ca 41.000 de persoane cu varsta intre 16 si 24 de ani vor intra in randul somerilor pana la sfarsitul verii, valoare record fata de cifra stabilita anterior in 1992, iar din randul celor peste 50 ani se estimeaza ca 7.000 de persoane isi vor pierde locul de munca.

Rata somajului din Marea Britanie este de 8,4% si este cea mai ridicata din ultimii 17 ani. Oficialii preconizeaza ca valoarea va ajunge la 8,7% si ca numarul de someri se va diminua de abia de anul viitor.

Institutul de Politici Publice estimeaza ca aproximativ 100.000 de englezi isi vor pierde locul de munca pana la sfarsitul verii, mai ales din cauza restructurarilor din sectorul bugetar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri