Grecia are de incasat amenzi impuse de justitie in valoare de 7,6 miliarde euro, potrivit datelor auntate de autoritati, dar nu poate colecta din cauza reducerii numarului de angajati ai Fiscului, prin plecari si pensionari, precum si a lipsei de aplicatii electronice care sa sustina procesul, potrivit Mediafax.

Suma prezentata de Secretariatul General pentru Sisteme Informatice, echivalenta cu 4% din PIB, reprezinta totalul amenzilor impuse de tribunale, in urma poceselor pierdute de contribubili, si ramase inca necolectate, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Justitia a decis ca statul trebuie sa incaseze amenzi de 8,22 miliarde de euro, dar nu a reusit sa stranga decat 615 milioane de euro, peste 7,5% din total.

Esecul este datorat slabirii sistemului de colectare de taxe, prin plecari ale angajatilor si lipsa de aplicatii electronice, noteaza cotidianul.

In prezent, sunt in desfasurare in justitie alte 170.000 de procese legate de taxe, iar statul spera sa primeasca dreptul de a incasa venituri totale de 30 de miliarde de euro. Autoritatile s-au angajat fata de creditorii internationali sa incheie toate procesele pana in iulie 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si