Exporturile zonei euro au crescut surprinzator in februarie, cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, generand un excedent comercial de 2,8 miliarde de euro, sustinute de livrarile de automobile si utilaje ale Frantei si Germaniei, potrivit datelor Eurostat, transmite Reuters.
Cele 17 state din uniunea monetara au inregistrat in februarie anul trecut un deficit comercial de 2,8 miliarde de euro, scrie Mediafax.

Importurile au urcat cu 7% in februarie, sustinute in cea mai mare parte de cererea pentru petrolul si gazele din Rusia, determinata de valul de frig din perioada respectiva.

Analistii anticipeaza ca economia zonei euro se va contracta cu circa 0,3% in acest an, dar declinul mascheaza diferente mari intre statele din regiune, fiind probabil ca Franta si Germania sa evite recesiunea.

In plus, activitatile economice s-ar putea intensifica in a doua parte a anului, sustinute de cererea din China si Statele Unite pentru bunuri europene.

"Cresterea economica din Germania ramane solida, dar PIB-ul tarilor periferice continua sa se contracte", a declarat Erik Nielsen, economist sef la UniCredit.

In ianuarie, cea mai recenta luna pentru care exista date privind activitatile comerciale la nivel de tari, exporturile de bunuri ale Frantei si Germaniei au urcat cu cate 9%.

Grecia si Portugalia, aflate in recesiune si salvate de la insolventa prin programe internationale de sprijin, au inregistrat deficite comerciale in ianuarie.

Deficitul Italiei a fost cel mai mare din regiune in ianuarie, de 4,3 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri