Ministrul japonez de Finante, Jun Azumi, a facut aceasta declaratia inainte de intalnirea semianuala de la Washington la care participa reprezentantii FMI, Banca Mondiala si statelor G20 in perioada 20-22 aprilie.
Cea de-a treia economie mondiala ar aduce in acest caz cea mai mare contributie la Fondul de Stabilitate al FMI dintre tarile non-europene, conform Washington Post.

O declaratie similara a fost facuta si de viceministrul de finante al Coreei de Sud, Shin Je Yoon.

In prezent Fondul Monetar International cofinanteaza programele de bailout din Grecia, Portugalia si Irlanda si dispune de fonduri de 380 miliarde de dolari.


Criza datoriilor suverane din Europa s-a mai estompat fata de 2011 in urma reformelor aplicate, insa este important sa contribuim la fondurile FMI pentru a ne asigura ca problema este tinuta sub control, fapt important nu doar pentru zona euro ci si pentru Asia si Japania, a mai declarat oficialul japonez .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri