Criminalitatea genereaza venituri globale de aproape 2100 de miliarde dolari pe an, declara un oficial al Natiunilor Unite. Cifra reprezinta 3,6% din valoarea PIB mondial si aduce fenomenul infractional la un nivel comparativ cu primele 20 de economii din lume, declara Yury Fedotov, director in cadrul sectiei de criminalitate al Natiunilor Unite.
Datele au fost calculate recent pentru prima data de catre Natiunile Unite si Banca Mondiala, bazate pe cifre din 2009, potrivit The Telegraph.

Se estimeaza ca cel putin 40 de miliarde dolari sunt folositi in actiuni de coruptie din tarile dezvoltate, iar veniturile ilicite provenite din traficul de oameni se ridica la 32 de miliarde dolari anual, iar fenomenul se pare ca va lua amploare in urmatorii ani.

Crima organizata, traficul ilegal, violenta si coruptia sunt obstacole majore in calea obiectivelor precum imbunatatirea sanatatii si reducerea saraciei stabilite de comunitatea internationala.

Majoritatea organizatiilor criminale s-au adaptat la metodele legale de constrangere a infractionalitatii si nu mai seamana cu grupurile criminale organizate ierarhic din trecut. In schimb ele fomeaza retele care deseori se ocupa cu o gama larga de activitati ilegale.

Infractionalitatea reprezinta in unele cazuri modalitati de finantare pentru gruparile teroriste, care au nevoie de fonduri pentru actiunile lor, fiind cazuri in care teroristii s-au transformat in adevarati antreprenori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri