Aproape jumatate dintre angajatii din Marea Britanie de peste 50 de ani vor fi obligati sa munceasca dupa ce ies la pensie daca vor aiba venituri decente la batranete.
Studiul intocmit de Institutul Pensiilor din Marea Britanie scoate la iveala ca jumatate dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 de ani vor trebui sa munceasca inca 11 ani dupa iesirea la pensie daca vor sa isi asigure un nivel financiar decent, noteaza The Telegraph.

Datele arata ca la inceputul anilor 90, un pensionar ar fi dispus de venituri de 31.446 de euro pe an, pentru restul periodei de pensionare. In prezent fondul de pensii public din Marea Britanie asigura putin pe 7.100 de euro anual la acelasi nivel al contributiilor.

O solutie pentru aceasta situatie ar fi incurajarea companiilor sa angajaze persoane in varsta.

Pe de alta parte, specialistii recomanda persoanelor din campul muncii care au depasit 30 de ani sa se inscrie in programele oferite de fondurile de pensii private si sa depuna in contul lor 200 de euro lunar, daca vor sa obtina dupa iesirea la pensie venituri de 24.000 de euro pe an.

Pentru angajatii care au in jur de 40 de ani si nu contribuie la un fond de pensie privat, suma ce trebuie depusa lunar pentru a obtine dupa 65 de ani o pensie de 2000 de euro pe luna se ridica la 450 de euro.

Potrivit studiului, doar 10% dintre angajatii peste 50 de ani vor avea la pensie venituri echivalente cu salariul obtinut inainte de pensionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri