Parlamentul olandez a ajuns, joi seara, la un acord privind planul de austeritate bugetara pe anul 2013 solicitat de Comisia Europeana, anunta liderii grupurilor parlamentare, citati de AFP.
"Am ajuns la un acord", a declarat Stef Blok, liderul grupului parlamentar liberal, al partidului premierului-demisionar Mark Rutte, in cadrul unei dezbateri in camera inferioara a Parlamentului olandez, mentionand negocierile in culise cu alte patru partide, dintre care trei de opozitie.

Un vot formal pentru ratificarea acordului este asteptat in timpul serii, insa acesta nu ar fi decat o formalitate, conform liderilor grupurilor parlamentare care sustin acest acord, scrie Mediafax.

"Este posibil ca Olanda sa trimita o scrisoare catre Bruxelles in aceasta seara", a spus Sybrand van Haersma Buma, liderul grupului parlamentar crestin-democrat, cu cateva minute inaintea dezbaterii.

Guvernul demisionar nu mai dispune de majoritate absoluta in camera inferioara a Parlamentului dupa ce aliatul sau, partidul de extrema dreapta PVV al lui Geert Wilders, a parasit sambata negocierile cu privire la reducerea deficitului bugetar sub pragul de 3 la suta din PIB, norma in zona euro.

Cele doua partide ale coalitiei guvernamentale, liberalii (VVD) premierului demisionar Mark Rutte si crestin-democratii CDA au obtinut joi sustinerea a trei mici partide ale opozitiei: centristii D66, ecologistii si partidul crestin ChristenUnie.

Cele cinci partide, care au impreuna 77 din cele 150 de locuri de deputati, au avut la un acord cu privire la masurile ce prevad mai ales cresterea TVA, o reducere a bugetului acordat serviciilor de sanatate si inghetarea salariilor anumitor bugetari, conform presei olandeze.

Marti, premierul-demisionar Mark Rutte anunta ca se asteapta ca alegerile anticipate sa aiba loc pe 12 septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri