Banca Centrala Europeana a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 1%, decizie anticipata de analisti, care vor urmari, insa, cu atentie conferinta de presa a presedintelui BCE, Mario Draghi, potrivit Mediafax.
Draghi va avea un discurs precaut in privinta cresterii economice, dar va rezista cererilor pentru reluarea programului de achizitie de obligatiuni, destinat sustinerii statelor de la periferia zonei euro pe pietele financiare internationale, potrivit Reuters.

Pietele financiare vor ca BCE sa-si intensifice eforturile de combatere a crizei prin achizitia de obligatiuni ale Spaniei de pe piata secundara, masura care ar reduce presiunea pe costurile de imprumut ale tarii, aflata in recesiune si cu un somaj de doua ori mai ridicat decat media UE.

Dobanda BCE s-a aflat la 1% si in perioada mai 2009 - aprilie 2011, inainte de a fi majorata de doua ori anul trecut, in aprilie de la 1% la 1,25% si in iulie de la 1,25% la 1,5%. Dupa preluarea mandatului de presedinte de catre italianul Mario Draghi, BCE a taiat de doua ori dobanda cheie, de la 1,5% la 1,25% in noiembrie si de la 1,25% la 1% in decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri