Tranzactiile prin care Berkshire Hathaway a investit opt miliarde dolari in Goldman Sachs si General Electric in timpul crizei au fost "maruntis" fata de achizitiile pe care ar urma sa le faca eventualul sau succesor la conducerea companiei, a declarat seful Berkshire, Warren Buffett.

"Nu au fost tranzactii cheie", a spus Buffet, care recent a luat in calcul o investitie de 22 miliarde de dolari si a afirmat ca Berkshire ar putea cheltui 30 de miliarde de dolari pe o achizitie anul urmator, potrivit Financial Times, scrie Mediafax.

In fata a 35.000 de actionari care au participat la adunarea generala anuala a Berkshire, miliardarul a facut din nou apel pentru adoptarea in SUA a "regulii Buffet" - de restabilire a nivelului taxelor din 1992 pentru bogati.

"Cei care castiga 30 de milioane de dolari, 40 de milioane, 50 de milioane pe an trebuie sa plateasca 30% pe an", a spus el.

In privinta succesiunii, investitorul de 81 de ani, denumit si "Oracolul din Omaha", a descris recenta sa diagnosticare cu cancer de prostata ca fiind fara impact. Buffet a afirmat, in gluma, ca este mai probabil sa fie ucis de un sot gelos.

Seful Berkshire a refuzat sa-si numeasca succesorul, dar a spus despre acesta ca "are bine intiparita cultura companiei".
In privinta perspectivelor, Buffet a declarat ca nu acorda atentie economiei cand achizitioneaza companii, insa este ingrijorat inca de situatia bancilor europene.

Buffet l-a laudat pe presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, pentru ca a furnizat lichiditati de peste 1.000 de miliarde de euro sistemului bancar, insa s-a declarat sceptic referitor la capacitatea liderilor europeni de a actiona in comun, avand in vedere alegerile din unele tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG