Grupul bancar portughez Banco BPI a respins, luni, ca \"inacceptabila\" oferta de preluare in valoare de 4,3 miliarde euro depusa de Millennium BCP, cea mai mare banca din Portugalia, informeaza cotidianul Financial Times.
Raspunzand la oferta lansata de Millennium BCP in urma cu o luna, conducerea Banco BPI a apreciat ca aceasta oferta nu reflecta valoarea si potentialul de crestere al BPI si in consecinta ar recomandat actionarilor sa nu accepte oferta de 5,70 euro per actiune lansata de BCP. Actiunile BPI, a caror valoare aproape s-a dublat in ultimul an, au incheiat sedinta de tranzactionare de luni la valoarea de 5,80 euro.

Directorul executiv de la BCP, Paulo Teixeira Pinto, a tinut insa sa sublinieze ca oferta pentru Banco BPI era destinata dobandirii masei critice necesare pentru extinderea Millennium BCP pe pietele externe. BCP intentioneaza ca in 2008 o treime din cifra sa de afaceri sa provina din activitatile din afara Portugaliei, in timp ce in prezent operatiunile sale din Polonia si Grecia sunt responsabile pentru aproximativ 10 procente din cifra sa de afaceri.

De asemenea, Paulo Teixeira Pinto a identificat Turcia si Romania drept piete potentiale unde BCP s-ar putea extinde. in opinia directorului executiv de la BCP, in cazul Romaniei banca portugheza ar putea opta pentru crearea unei noi banci, dupa ce a pierdut licitatia pentru BCR, cea mai mare banca din Romania, in fata grupului Erste Bank.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.