Administratia de la Washington este decisa sa opreasca evaziunea fiscala a cetatenilor sai care au conturi in banci in afara Statelor Unite, potrivit Bloomberg .

Institutiile de reglementare americane dispun deja de o masura legislativa care le permite sanctionarea tentativelor de evaziune . Aceasta presupune amenzi care pornesc de la 10.000 de dolari pana la 40% din valoarea depusa in respectivele conturi.

Legea taxarii conturilor din strainatate (Foreign Account Tax Compliace Act- FATCA) presupune ca institutiile financiare din afara Statelor Unite sa colecteze informatii despre depozitele cetatenilor americani, date care vor fi transmise mai departe catre IRS ( Internal Revenue Service).

Unii experti sunt de parere ca masura va limita oportunitatile de investitii din strainatate si va creste costurile suportate de banci .

Oficialii americani au adoptat FATCA in 2010, dupa cazul UBS Bank din anul precedent, cand banca elvetiana a fost acuzata ca a facilitat neplata taxelor in valoare de 780 de milioane de dolari a mai multor detinatori de conturi din Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Statele Unite: Uciderea lui Soleimani a fost in legitima aparare