Pentru prima data in cei 30 de ani de lupta impotriva virusului HIV, un grup de experti a recomandat pentru FDA (Food and Drug Administration) un medicament care ajuta la prevenirea infectiilor cu virusul HIV. In prezent, medicamentul Truvada este deja folosit in tratarea SIDA, insa cercetarile au aratat ca poate fi utilizat si in prevenirea infectiilor, porivit Washington Post.
O decizie favorabila va insemna un moment de cotitura in lupta cu o boala diagnosticata la 50.000 de oameni pe an doar in Statele Unite. La nivel mondial sunt descoperite 2,7 milioane de cazuri anual.

Cu toate acestea nu toti expertii sunt de acord cu adoptarea medicamentului Truvada , din cauza efectelor secundare care implica afectiuni ale rinichilor.

Studiile prezentate consiliului de specialitate al FDA arata ca produsul reduce riscul de infectie cu virusul HIV cu 42 pana la 73%.

Truvada este produs de compania Gilead Sciences Inc si a inregistrat vanzari de 758 milioane dolari in primul trimestru din 2012. Medicamentul, care a primit aprobarea de a fi folosit in tratamentul SIDA in 2004, este o combinatie intre alte doua produse, Viread si Emtriva, si functioneaza ca o bariera care impiedica multiplicarea virusului HIV atunci cand intra in organismul uman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri