Coty a retras oferta de 10,7 miliarde dolari pentru preluarea Avon Products, deoarece compania de vanzari directe de cosmetice nu a respectat termenul impus de ofertant pentru deschiderea negocierilor, transmite Reuters.
Coty a lansat oferta in luna martie, propunand atunci un pret de 10 miliarde de dolari, care a fost ridicat saptamana trecuta la 10,7 miliarde de dolari. Cresterea sumei oferite a fost insotita de stabilirea unui termen limita, pana luni, pentru un raspuns din partea Avon Products, conform Mediafax.

Avon trece printr-o perioada dificila, cu scaderi ale vanzarilor pe unele piete, care au afectat profitul si pretul actiunilor.

Oferta nesolicitata a Coty pentru Avon a fost sustinuta financiar, printre altii, si de grupul Berkshire Hathaway controlat de miliardarul american Warren Buffett.

Avon a respins oferta initiala de 10 miliarde de dolari fara nicio discutie sau negociere si a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca urma sa analizeze propunerea la pretul de 10,7 miliarde de dolari si sa dea un raspuns in termen de o saptamana.

Marti dimineata, Avon Products a anuntat ca Coty si-a retroas oferta luni, 14 mai, la cinci zile dupa transmiterea scrisorii privind cresterea pretului propus.

Coty a precizat ca niciun membru al conducerii Avon, inclusiv directorul general Sheri McCoy, nu a raspuns solicitarilor pentru explicatii privind perioada de o saptamana ceruta pe 10 mai pentru analizarea ofertei.

Contactati de Reuters, reprezentantii Avon nu au comentat informatiile.

Reactia Coty, de a impune un termen limita si a retrage oferta daca negocierile nu incep, este caracteristica tranzactiilor efectuate in trecut de Warren Buffett. Miliardarul s-a aratat intotdeauna hotarat sa nu implice Berkshire Hathaway in rivalitati care sa umfle pretul unei achizitii si a urmat mereu o strategie simpla, de a propune un pret considerat corect si a retrage oferta in lipsa unui raspuns ferm.

Mai multi actionari ai Avon au declarat recent pentru Reuters ca oferta Coty este prea scazuta, insa companiile ar trebui "cel putin" sa negocieze.

Avon are venituri anuale de aproape trei ori mai mari decat Coty, iar producatorul de parfumuri a indicat ca nu doreste sa lanseze o oferta ostila (negociere direct cu actionarii, ocolind conducerea companiei).

Actiunile Avon au scazut cu 38,8% de la ultimul maxim, atins pe 16 mai 2011, pana pe 30 martie 2012, ultima sedinta bursiera incheiata inainte ca oferta Coty sa fie cunoscuta publicului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri