Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), furnizorul grec de servicii de telecomunicatii, a anuntat ca a achizitionat marti 160.236 din actiunile ordinare ale subsidiarei Cosmote SA, OTE majorandu-si astfel participatia de la 66,49 la suta la 66,54 la suta din Cosmote, a anuntat OTE intr-un comunicat.
Actiunile Cosmote au fost fost achizitionate cu 20 euro fiecare, scrie Rompres.

Participatia OTE a ajuns la 66,54 la suta din Cosmote, la un total de 222.025.294 actiuni, in afara de cele 333.688.110 actiuni angajate ale OTE.

Profiturile nete ale Grupului Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) au fost de 294,1 milioane euro, in anul 2005, de la 171,3 milioane euro in anul 2004. Cresterea veniturilor a fost motivata de rezultatele operatorului de telefonie fixa din Romania, divizia Romtelecom, si de cea din Grecia, precum si de cresterea profiturilor din sectorul telefoniei mobile.

Statul grec detine 39 procente actiuni directe in companie, dupa ce a scos la vanzare zece procente, in luna septembrie. Guvernul a informat ca nu-si propune sa scada detinerea sub 34 procente, pentru a putea bloca deciziile actionarului majoritar.

Compania elena de telecomunicatii s-a extins, in ultimii zece ani, in Romania, Serbia si Armenia, stabilind, de asemenea, operatiuni de telefonie mobila in Albania, Bulgaria si Macedonia, fosta republica Iugoslava.

In prezent, compania are 44.000 de actionari in sapte tari, in plus compania fiind listata la Bursa din Atena.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri