Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), furnizorul grec de servicii de telecomunicatii, a anuntat ca a achizitionat marti 160.236 din actiunile ordinare ale subsidiarei Cosmote SA, OTE majorandu-si astfel participatia de la 66,49 la suta la 66,54 la suta din Cosmote, a anuntat OTE intr-un comunicat.
Actiunile Cosmote au fost fost achizitionate cu 20 euro fiecare, scrie Rompres.
       
Participatia OTE a ajuns la 66,54 la suta din Cosmote, la un total de 222.025.294 actiuni, in afara de cele 333.688.110 actiuni angajate ale OTE.
       
Profiturile nete ale Grupului Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) au fost de 294,1 milioane euro, in anul 2005, de la 171,3 milioane euro in anul 2004. Cresterea veniturilor a fost motivata de rezultatele operatorului de telefonie fixa din Romania, divizia Romtelecom, si de cea din Grecia, precum si de cresterea profiturilor din sectorul telefoniei mobile.
       
Statul grec detine 39 procente actiuni directe in companie, dupa ce a scos la vanzare zece procente, in luna septembrie. Guvernul a informat ca nu-si propune sa scada detinerea sub 34 procente, pentru a putea bloca deciziile actionarului majoritar.
       
Compania elena de telecomunicatii s-a extins, in ultimii zece ani, in Romania, Serbia si Armenia, stabilind, de asemenea, operatiuni de telefonie mobila in Albania, Bulgaria si Macedonia, fosta republica Iugoslava.
       
In prezent, compania are 44.000 de actionari in sapte tari, in plus compania fiind listata la Bursa din Atena.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »