Barclays vrea sa vanda participatia de 19,6% detinuta la fondul american BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, pachet cu o valoare de piata de 6,1 miliarde de dolari aflat de trei ani in portofoliul bancii britanice, transmite Reuters citat de Mediafax.
Noile reguli din sistemul bancar global impun institutiilor financiare sa constituie rezerve de capital mai mari pentru participatiile detinute la fonduri de asset management si alte afacerei cu profil riscant.

Directorul general al Barclays, Bob Diamond, incearca sa urce rentabilitatea capitalului bancii peste pragul de 13%, prin vanzarea sau inchiderea operatiunilor si investitiilor care reprezinta obstacole in calea acestui obiectiv.

Barclays a anuntat luni ca actiunile la BlackRock vor fi vandute prin licitatie, iar fondul va rascumpara titluri din pachet in valoare de pana la un miliard de dolari. Pretul tranzactiei nu a fost inca stabilit, insa valoarea de piata a 19,6% din fondul american este de 6,1 miliarde de dolari.

BlackRock a cumparat, in iunie 2009, pentru 13,5 miliarde de dolari, divizia Barclays Global Investors a bancii britanice. Fondul american a devenit atunci cel mai mare manager de active din lume, cu active administrate de 2.800 miliarde de dolari. Barclays a castigat atunci o infuzie de capital care i-a permis sa nu acceseze ajutoare de stat in timpul crizei financiare mondiale, dar si o participatie de 19,6% la BlackRock.

Schimbul de actiuni presupus de tranzactia din 2009 a conferit totodata BlackRock o participatie de 7,1% la Barclays, fondul devenind unul dintre principalii actionari ai bancii. Anuntul Barclays de luni nu face nicio precizare in privinta acestei participatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri