Aproape 13% din tinerii din lume nu au un loc de munca, iar perspectivele lor nu se vor imbunatati in urmatorii patru ani, declara reprezentantii Organizatiei Internationale a Muncii. Potrivit unui studiu, multi tineri cu studii aleg slujbe part time sau se angajeaza ca muncitori necalificati, noteaza BBC.
Criza locurilor de munca in randul tinerilor poate fi combatuta doar cu ajutorul guvernantilor in privinta reglementarilor si cu sustinerea investitiilor in sectorul privat, a declarat Jose Manuel Salazar Xirinachs, directorul executiv in cadrul Organizatiei Internationale a Muncii.

Somajul in randul tinerilor s-a accentuat incepind cu anul 2007, 13% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 15-24 ani (aproape 75 de milioane) nu au un loc de munca. Valoarea este putin mai mica decat varful inregistrat in 2009.

In Uniunea Europeana, 20% dintre tineri sunt in cautarea unui loc de munca. Aproape 28% din tinerii din Africa de Nord sunt someri, cu 5% mai mult decat in 2010. Valorile din Orientul Mijlociu se ridica la 26,5%.

Si in Asia de Est, cea mai dinamica regiune din punct de vedere economic, rata somajului in randul tinerilor este de 2,8 mai mare decat in cazul adultilor, potrivit studiului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri