Multe sarcini de indeplinit, un program incarcat. Sunt doar dintre lucrurile care pot ingreuna o zi de munca.
Aceasta nu este o situatie izolata arata un studiu realizat de Accenture ce a scos la iveala ca 60% dintre angajati sunt nemultumiti la serviciu, pe langa motivele de mai sus angajatii invocand si salariile scazute, lipsa posibilitatilor de avansare si prelungirea orarului de munca din cauza indatoririlor suplimentare.

O solutie la aceasta problema ar fi schimbarea locului de munca, insa problemele din piata muncii ii impiedica pe majoritatea sa isi schimbe serviciul dupa bunul plac. Potrivit studiului, 70% dintre cei care s-au declarat nemultumiti de serviciul lor au marturisit ca nu au alte optiuni de angajare in viitorul apropiat, noteaza CNN.

Ce ramane de facut? Ei bine, sunt cateva idei ce pot fi aplicate pentru a-ti imbunatati ziua de lucru.

In primul rand daca aveti multe sarcini de indeplinit este foarte bine sa fie realizate cele pe care angajatorul le considera cele mai importante, marturiseste Teresa Amabile, director de cercetare la Harvard.

In privinta posibilitatilor de avansare in cariera, este bine ca angajatii sa identifice aptitudinile pe care trebuie sa le deprinda si sa propuna proiecte care sa-i ajute sa realizeze acest lucru, sugereaza Mary Lee Gannon, director in cadrul firmei de formare profesionala StartingOverNow.com.

Este bine sa ai o atitudine pozitiva, adauga Teresa Amabile, care a observat ca angajatii cu slujbe grele pot depasi mult mai usor problemele dintr-o zi de lucru daca fac parte dintr-un colectiv optimist.

In ultimul rand, este munca de acasa, o solutie in cazul celor care au un serviciu mai flexibil. Schimbarea atmosferei din birou cu cea de acasa se poate dovedi foarte benefica, adauga Mary Gannon, declaratia acesteia venind ca o confirmare a rezultatelor studiului Accenture care arata ca 64% dintre cei chestionati nu ar renunta la un loc de munca unde pot lucra din locatii diferite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri