Pana in 2009, grupul Mittal Steel va cheltui 250 milioane dolari pentru a-si dubla productia de minereu de fier la cele trei mine din Ucraina pe care le-a achizitionat anul trecut, intentionand sa achizitioneze si mine de carbune situate in apropiere, transmite Rompres.

Prin dublarea productiei sale de minereu de fier din Ucraina, Mittal va fi in masura sa aprovizioneze cu materii prime si celelalte otelarii ale sale din Europa, a declarat joi directorul general al Mittal Steel Kryvy Rih, Narendra Chaudhary, care anterior a ocupat functia de director general la Sidex Galati. O mare parte din investitiile de 250 milioane dolari vor fi alocate pentru stergerea datoriilor acumulate de minele preluate de Mittal si modernizarea capacitatilor de extractie.

"Pana la finele lui 2007 ar trebui sa ajungem la un nivel de auto-suficienta. Estimarile noastre arata ca in perioada 2008-2009 vom ajunge sa inregistram un surplus de minereu de fier, care ar putea fi vandut celorlaltor unitati Mittal din Europa.

Mittal Steel, cel mai mare producator de otel din lume, a platit anul trecut 4,8 miliarde dolari pentru achizitionarea combinatului siderurgic Kryvorizhstal, cel mai mare din Ucraina. Narendra Chaudhary a precizat ca Mittal intentioneaza sa cheltuie in total aproximativ 1,2 miliarde dolari pentru modernizarea facilitatilor combinatului Kryvorizhstal, extinderea gamei de produse laminate, precum si pentru extinderea capacitatii de productie de minereu de fier si carbune. in acest sens, Mittal intentioneaza sa-si reduca dependenta de furnizorii de carbune prin achizitionarea propriilor sale mine in Ucraina. in prezent, cel mai mare furnizor de carbune pentru Kryvorizhstal este guvernul ucrainean, iar aproximativ 25 de procente provine din Rusia si Kazakhstan.

Mittal Steel detine mai multe mine de carbune in Kazakhstan, situate in apropierea combinatului siderurgic Temirtau detinut tot de Mittal Steel. intre 1999 si 2002, Narendra Chaudhary a ocupat functia de director general la combinatul de Temirtau, dupa care a preluat functia de conducere la Sidex Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri