Grupul francez de distributie Carrefour SA a anuntat joi ca a demarat negocierile cu toate cele patru companii care au depus oferte pentru preluarea diviziei din Coreea de Sud a grupului francez de distributie, informeaza Rompres.

La inceputul acestei luni, patru grupuri de retail, Samsung Tesco Co., Eland Corp., Shinsegae Co. si Lotte Shopping, au depus oferte pentru operatiunile din Coreea de Sud ale Carrefour, a caror valoare a fost estimata de analisti la aproximativ 2.000 miliarde woni (1,7 miliarde euro). La acea data, Carrefour a confirmat ca este in cautarea unei "solutii pe termen lung" pentru operatiunile sale din Coreea de Sud, precizand doar ca a primit "mai multe oferte" pentru aceste operatiuni.

Samsung Tesco este divizia sud-coreeana a grupului britanic de retail Tesco PLC, numarul trei mondial. Shinsegae opereaza E-Mart, cel mai mare lant de magazine de tip discount din Coreea de Sud. Lotte Shopping detine cel mai mare lant de hypermarketuri din Coreea de Sud. in sfarsit, Eland detine mai multe magazine de retail, inclusiv un lant de magazine de imbracaminte.

In ultima vreme Carrefour, al doilea grup mondial de retail dupa gigantul american Wal-Mart Stores Inc., a vandut mai multe active slab performante in tentativa de a-si orienta cheltuielile pe pietele sale de baza, cum este cea franceza.