Noul guvern socialist al Frantei a lansat o campanie impotriva salariilor excesive ale directorilor din companiile la care statul are participatii majoritare si vrea limitarea acestora la de cel mult 20 de ori remuneratia celui mai slab platit subaltern al acestora, potrivit Financial Times.
Abordarea noului presedinte francez, Francois Hollande, difera considerabil fata de cea a fostului sef de stat, Nicolas Sarkozy, care avea o atitudine mai prietenoasa fata de sefii companiilor, scrie Mediafax.

Potrivit premierului Frantei, Jean-Marc Ayrault, limita va fi impusa unor directori precum Henri Proglio, de la EDF, si Luc Oursel, de la Areva.

Salariile acestora ar cobori cu circa 70%, respectiv 50%, daca planul va primi avizul avocatilor si va fi implementat in forma actuala.

Proglio a castigat 1,6 milioane de euro anul trecut, de 65 de ori mai mult decat angajatul cu cel mai mic salariu la EDF.
Guvernul vrea, de asemenea, sa preseze si companii la care are participatii minoritare sa urmeze exemplul, chiar daca nu poate impune o astfel de schimbare.

Statul detine participatii importante la multe din marile companii in Franta, precum GDF Suez, Renault sau EADS.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri