Somajul din Statele Unite a urcat in mai pentru prima data in aproape un an, de la 8,1% in aprilie la 8,2%, dupa o perioada de declin puternic, in care a coborat de la 9,1% in august, potrivit cotidianului Wall Street Journal, scrie Mediafax.
Numarul de persoane angajate in SUA, cu exceptia sectorului agricol, a urcat cu 69.000 in mai, potrivit Departamentului Muncii, cel mai redus avans dintr-o perioada de un an si ultimul indiciu al incetinirii celei mai mari economii a lumii.

Analistii consultati anterior anticipau un avans de 155.000 de angajati si o mentinere a ratei somajului la 8,1%.

Pe langa datele foarte slabe pentru mai, cifrele publicate anterior reprezentand cresterile din martie si aprilie au fost revizuite in scadere, de la 115.00 la 77.000 pentru aprilie si de la 154.000 la 143.000 pentru martie.

Chiar daca in SUA companiile continua sa faca angajari, ritmul infiintarii de locuri de munca ramane cu mult sub nivelul de la inceputul anului. Economia SUA a adaugat, in medie, 226.000 de locuri de munca pe luna in primul trimestru al anului.

La aproape trei ani de la incheierea recesiunii in SUA, economia nu a reusit sa revina pe o crestere destul de puternica, in contextul incertitudinilor legate de criza din Europa, a posibilitatii majorarii unor taxe si reducerii cheltuielilor in SUA, precum si a incetinirii ritmului de crestere in economiile in dezvoltare.

Rezerva Federala a SUA se asteapta doar la o imbunatatire redusa a situatiei pietei muncii pentru restul anului. Fed estimeaza o rata a somajului de 7,8-8% pentru sfarsitul anului.

Departamentul Comertului a revizuit joia trecuta cresterea economiei SUA in primul trimestru la 1,9%, a anuntat, de la 2,2% cat a estimat anterior, in urma unui avans mai lent al stocurilor si reducerilor de cheltuieli mai ample in sectorul public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri