Dupa cinci ani de la introducerea monedei euro, grecii se arata nemultumiti de efectele acesteia, invinuind-o in principal pentru cresterea preturilor la nivel national.

Cu toate acestea, grecii se arata satisfacuti de statutul de membru al UE si de beneficiile obtinute in cei 25 de ani de la aderare, transmite Reuters.

Grecia, una dintre cele mai pro-europene tari din UE, nu este primul stat care se arata sceptic in ceea ce priveste avantajele euro.

Anul trecut, ministrul italian al Reformelor a propus intoarcerea la fosta moneda nationala, lira. Potrivit unui studiu al serviciului de sondaj al UE, Eurobarometer, 66% dintre greci sunt de parere ca aderarea la UE a avut efecte pozitive. De asemenea, 65% dintre cei intervievati au plasat structurile UE pe locul patru in topul celor mai de incredere institutii nationale sau prezente in statul elen, dupa armata, radio si organizatiile de caritate, dar inainte de biserica, Parlament si Organizatia Natiunilor Unite.

Analistii mai arata ca 55% din populatie este de parere ca introducerea monedei europene a fost o decizie gresita, in timp ce doar 36% dintre respondenti sunt multumiti de aderarea la zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri