Constructorul auto rus OAO GAZ si grupul auto germano-american DaimlerChrysler AG au semnat vineri un acord care va permite GAZ sa cumpere o linie de productie detinuta de DaimlerChrysler in apropiere de Detroit (SUA) si sa o mute in Rusia, unde va produce autoturisme DaimlerChrysler sub licenta, informeaza Rompres.

GAZ a precizat ca va achizitiona o linie de productie detinuta de DaimlerChrysler la uzina sa din Sterling Heights, statul Michigan, unde se produc in prezent autoturisme Chrysler Sebring si Dodge Stratus. Fara a dezvalui pretul tranzactiei, firma rusa a anuntat doar ca instalatiile de productie vor fi transferate in orasul rus Nizhny Novgorod, unde intentioneaza sa produca aproximativ 65.000 autoturisme DaimlerChrysler pe an.

Tot vineri, GAZ si DaimlerChrysler au semnat un parteneriat exclusiv pe termen lung, conform caruia GAZ va achizitiona motoare produse de DaimlerChrysler in Mexic pentru a echipa autoturismele si vehiculele comerciale marca GAZ. Grupul OAO GAZ are sediul la Nizhny Novgorod si este controlat de grupul financiar-industrial Basic Element.