Oficiali ai Bursei americane New York Stock Exchange (NYSE) discuta cu reprezentanti ai London Stock Exchange (LSE) o posibila achizitie sau fuziune, au declarat surse apropiate negocierilor, citate de Reuters. "Ne angajam in mod frecvent in discutii privind incheierea unor tranzactii cu caracter strategic.

In prezent, purtam negocieri cu diferite burse, dar nu am ajuns la nici o intelegere", au declarat, vineri, reprezentanti ai NYSE. Anuntul vine la cateva zile de la preluarea de catre Nasdaq a unui pachet de actiuni in cadrul LSE, dupa ce o oferta in valoare de 4,2 miliarde de dolari din partea Bursei americane a fost respinsa, informeaza Mediafax. Nasdaq nu a precizat daca intentioneaza sa isi majoreze participatia la LSE, dar actiunile achizitionate in luna aprilie ii confera un avantaj competitiv in conditiile in care intervin si alti ofertanti pentru Bursa londoneza. Analistii sustin ca NYSE, care a devenit recent o companie publica, ar putea de asemenea inainta o oferta de preluare pentru LSE.

Bursa olandeza Euronext NV si Bursa germana Deutsche Boerse sunt alte obiective probabile pentru preluarea de catre NYSE, potrivit specialistilor. In luna februarie, LSE a respins o oferta de preluare din partea bancii australiene Macquarie, iar Deutsche Boerse a retras o oferta de achizitie in martie 2005, dupa ce nu a reusit sa obtina avizul conducerii Bursei londoneze. Reprezentanti LSE au declarat, in cursul saptamanii acesteia, ca iau in considerare posibilitatea unei fuziuni cu alte Burse de valori, dar nu considera absolut necesara o astfel de actiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri