Grupul petrolifer si gazeifer american ExxonMobil a hotarat sa se retraga din Polonia, unde a explorat zacaminte de gaze de sist dar nu a gasit cantitati care sa fie exploatate in scopuri comerciale, a anuntat cotidianul Gazeta Wyborcza in editia de sambata, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
"Incetarea explorarii gazelor de sist inseamna si abandonarea altor activitati de explorare in Polonia", a anuntat Adam Kopysc, un purtator de cuvant al ExxonMobil Exploration and Production, citat de ziar.

"Nu am identificat un flux constant si justificat din punct de vedere comercial de hidrocarburi in cele doua situri de forare, langa Krasnystaw, in bazinul Lublin (sud-est), si langa Siennica, in bazinul Podlasie (est)", a precizat el.

Sambata era imposibil ca aceste informatii sa fie verificate la filiala poloneza a grupului.

Polonia dispune de zacaminte de gaz de sist exploatabile evaluate la 1.920 de miliarde de metri cubi maximum, potrivit unui raport oficial al Institutului National polonez de Geologie (PIG), publicat in martie.

Potrivit PIG, aceste zacaminte ar plasa Polonia pe pozitia a treia intre tarile europene bogate in gaz de sist, dupa Norvegia si Olanda. Exploatarea acestora i-ar putea asigura o independenta energetica fata de Rusia.
Polonia consuma aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, dintre care 2/3 ii sunt furnizate de catre Rusia.

Potrivit Guvernului polonez, exploatarea in scopuri comerciale a acestor zacaminte ar putea incepe incepand din 2014.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri