Tarile dezvoltate si cele emergente din cadrul G20 vor cere reducerea masurilor de austeritate bugetara in Europa in fata deteriorarii situatiei economice, a declarat un oficial american care participa la discutiile de la Los Cabos (Mexic), relateaza AFP.
"Vedem o schimbare in discutia europeana privind importanta critica a sustinerii cererii si crearii de locuri de munca", a afirmat in cadrul unei conferinte de presa subsecretarul Departamentului Trezoreriei Lael Brainard.

"In mod important, exista o recunoastere a necesitatii de a evalua planurile de reechilibrare a bugetelor pe baze structurale, pe scurt, de a recunoaste deteriorarea situatiei economice", a adaugat ea.

Deficitul bugetar denumit "structural" tine cont de gaura provocata in finantele publice de o situatie economica dificila. In perioada de criza este deci mai putin ridicat decat deficitul real, scrie Mediafax.

Intrebata daca Germania aproba aceasta idee de reducere a masurilor de austeritate, Brainard a raspuns: "da, am auzit acest lucru din partea colegilor nostri germani, ei tin cont de cerere in gandirea lor pe termen scurt".

"Credem cu certitudine ca veti vedea acest lucru in documentele de la incheierea summitului (...). Se va vedea ca atentia mare acordata sustinerii cererii, consolidarii cererii, recunoasterii faptului ca situatia s-a deteriorat, este foarte importanta pentru europeni", a declarat ea.

Tarile G20 au promis la summitul de la Toronto (Canada) din 2010 sa reduca la jumatate deficitul bugetar in 2013, iar Germania a amintit periodic de atunci necesitatea respectarii acestui angajament.

Statele Unite nu ar urma sa il respecte si au cerut Europei sa nu dauneze cresterii economice cu o austeritate bugetara excesiva.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri