Guvernatorul Bancii Austriei, Ewald Nowotny, a avertizat ca austeritatea exagerata, menita sa combata criza datoriilor din zona euro, este periculoasa, facand o paralela intre Germania anilor ’30 si ascensiunea nazistilor, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Concentrarea pe austeritate in anii ’20-'30 a provocat un somaj masiv, prabusirea sistemelor democrate si, in final, a dus la catastrofa nazismului", a afirmat luni Nowotny, care este si membru in consiliul guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), citat de agentia Dow Jones, informatie confirmata miercuri de un purtator de cuvant al bancii centrale.

Nowotny a facut afirmatiile la Viena, la deschiderea unei reuniuni a Bancii Austriei si a Societatii universitare europene de cercetari financiare.

Avertismentul a avut loc in timp ce Uniunea Europeana incearca sa combata criza datoriilor prin masuri severe de austeritate in tarile cele mai afectate.

"Nu este vorba despre pedepsirea unor copii care nu au fost cuminti", a aratat guvernatorul bancii centrale.

Nowotny a subliniat totodata izolarea tot mai mare a Germaniei in vointa sa de a impune austeritatea unor state precum Grecia, apreciind ca exista intotdeauna o alternativa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Minzatu: Mai putini bani de la UE pentru drumurile din Romania