Grecia are un guvern care va purta "o mare batalie" la summitul european, pentru atenuarea rigorii bugetare, a declarat miercuri liderul socialist Evangelos Venizelos, dupa un acord cu conservatorii si stanga moderata pentru formarea Executivului, transmite AFP, citata de Mediafax.

"Vom lansa acest mesaj maine in Eurogroup", la care urmeaza sa se discute despre traseul viitor al tarii, a adaugat Venizelos, fost ministru de Finante, la incheierea unei intalniri cu liderul partidului conservator Noua Democratie, Antonis Samaras.

Potrivit televiziunii publice Net, nominalizarea lui Samaras pentru functia de premier este iminenta.
Venizelos a afirmat ca cei trei parteneri guvernamentali -dreapta, socialistii si stanga moderata (Dimar)- vor stabili in aceasta seara componenta guvernului.

Actualul presedinte al Bancii Nationale a Greciei, Vassilis Rapanos, ar putea deveni ministru de Finante, potrivit televiziunii Net.

"Trebuie sa ne pregatim bine pentru summitul din 28-29 iunie, pentru ca in cele doua zile trebuie sa purtam marea batalie de revizuire a acordului de imprumut incheiat in februarie", care impune Greciei o austeritate drastica in schimbul unui al doilea program de imprumut din partea UE si FMI, a spus Venizelos.

El a adaugat ca liderii eleni vor sustine elaborarea unui plan de relansare a luptei cu somajul, una dintre marile probleme ale tarii.

Venizelos a precizat ca ministrul interimar de Finante, Georges Zannias, va reprezenta Grecia la reuniunea Eurogroup de joi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atentionare de calatorie in Grecia: ploi si caderi de grindina