Citigroup, cea mai mare banca din Statele Unite ale Americii, a inregistrat in primul trimestru al anului un profit net de 5,64 miliarde de dolari, in crestere cu 4 procente fata de castigul aferent perioadei similare a anului trecut, transmite MoneyCNN.

Aceasta crestere a profitului se explica prin faptul ca veniturile institutiei de credit au urcat cu 5%, pana la 22,18 miliarde dolari.

"Incepem sa remarcam beneficiile investitiilor, care ne-au ajutat sa inregistram venituri record in cadrul diviziilor din exteriorul SUA. Rezultatele din afara Statelor Unite ( si in sistem de franciza) le contrabalanseaza pe cele slabe de pe plan national", a precizat Charles Prince, directorul general al bancii.

In mod concret, pe plan international, profitul Citigroup a crescut cu 47 procente, iar veniturile cu 19%. Pe de alta parte, in Statele Unite avansul profitului a fost de 13%, iar veniturile au scazut cu un procent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri