Comisia Europeana cere Ungariei modificarea unei legi care scuteste bauturile distilate din fructe, respectiv palinca, de la plata accizelor si a trimis totodata un avertisment oficial referitor la taxele din telecomunicatii si retail, precum si la acordarea de bonuri de masa, relateaza Portfoliu.
Ungaria scuteste palinca de accize atunci cand este produsa in gospodarii sau in distilerii de uz personal, in cantitate de maxim 50 de litri pe an, relateaza Mediafax.

Accizele pentru alcool sunt prevazute intr-o directiva a Uniunii Europene. Potrivit acestei directive, Ungaria poate acorda o reducere de 50% din nivelul normal al accizei in cazul palincai produse de distileriile de uz personal, in cantitate de maxim 50 de litri pe an.

Intr-un comunicat al CE se arata ca legislatia ungara care scuteste integral micii producatori de plata accizei incalca prevederile directivei europene.

Solicitarea CE, o opinie motivata, este a doua etapa a unei proceduri de infringement in trei pasi. Daca legislatia nu va fi modificata in termen de doua luni, Comisia se va adresa Curtii Europene de Justitie.

Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a declarat pe de alta parte ca CE a trimis un prim avertisment oficial Ungariei, prin intermediul unei scrisori, pe tema taxelor din sectorul telecomunicatiilor si cel de retail, dar si a bonurilor de masa, in cadrul unei alte proceduri de infringement.

CE cere informatii suplimentare din partea autoritatilor ungare, care trebuie sa se conformeze in termen de doua luni. In caz contrar, CE va trece la etapa urmatoare, a unei opinii motivate.

Purtatorul de cuvant a precizat ca in 2010 CE a primit plangeri din partea unor companii internationale din Ungaria, referitoare la taxele speciale introduse in sectorul telecomunicatiilor si cel de retail.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri