Ministrul german de Finante, Wolfgang Schäuble, considera ca este necesara "transferarea mai multor competente" in "domeniile politice importante" catre Bruxelles, intr-un interviu acordat revistei Spiegel, din care au fost publicate fragmente sambata, relateaza AFP.
"Trebuie sa transferam mai multe competente catre Bruxelles in domeniile politice importante, fara ca fiecare stat national sa poata bloca deciziile", afirma ministrul, informeaza Mediafax.

De mai multe luni, cancelarul german Angela Merkel afirma ca rezolvarea crizei europene trece printr-o integrare aprofundata.

"Pana in prezent, statele membre UE au aproape intotdeauna ultimul cuvant. Acest lucru nu mai poate dura", subliniaza Schäuble, potrivit publicatiei, care afirma ca ministrul este favorabil unei transformari a Comisiei intr-un adevarat guvern, unei consolidari a Parlamentului si alegerii prin vot universal a presedintelui Uniunii Europene.

"Europa viitorului nu va fi un stat federal dupa modelul Statelor Unite sau al Republicii Federale Germane", a apreciat Schäuble, continuand: "va avea o structura proprie" si punerea ei in practica va fi o "experienta captivanta".

Ministrul german de Finante a insistat si asupra importantei euro.

"Cu pericolul unei dezintegrari a zonei euro, la care de altfel nu subscriu, multe lucruri pe care le-am dobandit si de care ne bucuram ar putea fi puse la indoiala - fie ca este vorba despre piata unica sau despre libertatea de circulatie", a remarcat el.

"O dezintegrare a Uniunii ar fi absurda", a afirmat el, adaugand ca acest lucru "nu se poate, nu trebuie sa existe si nu va fi".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri