Prabusirea economiei italiene ar insemna prabusirea euro, a declarat vicepremierul italian Antonio Catricala intr-un interviu pentru Il Messaggero, preluat de Bloomberg si citat de Mediafax.
"Europa si partenerii nostri nu trebuie sa ne ajute pe noi, ci pe ei insisi. Numai o Europa mai puternica si mai unita poate avea un viitor", a spus el.

Costurile de finantare a Italiei au depasit pe pietele secundare nivelul de 6% pentru obligatiunile de stat cu maturitatea la 10 ani, si se apropie de pragul psihologic de 7%, la care datoria este considerata nesustenabila.

Grecia, Irlanda si Portugalia au solicitat ajutor extern dupa ce costurile de finantare au depasit 7%.

Cu un PIB de 1.580 miliarde euro si datorii de aproape 1.900 miliarde euro in anul 2011, economia Italiei este de aproape trei ori mai mare decat cele ale Greciei, Portugaliei si Irlandei luate la un loc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri