Stirea ca Centrica, cel mai mare distribuitor britanic de energie ar putea face obiectul unei oferte de achizitie din partea gigantului rus Gazprom a provocat serioase temeri in randul membrilor Guvernului britanic, semnaleaza cotidianul "The Financial Times".

Ministrii si alti oficiali din domeniu energetic s-au reunit in mai multe randuri in ultimele saptamani pentru a evalua consecintele unei eventuale extinderi a companiei rusesti pe piata energetica britanica, precum si pentru a elabora un set de reguli obligatorii in abordarea ofertelor Gazprom pe piata londoneza. Pozitia statului britanic, precizeaza "The Financial Times", ramane cea deja stabilita in 2003: el nu se implica politic in nici o tranzactie cu Gazprom, lasand totul pe seama autoritatilor independente din domeniul concurentei sau ale Uniunii Europene.

In schimb, in ceea ce priveste asigurarea aprovizionarii cu gaze naturale, Guvernul britanic isi mentine angajamentul de a se implica, avand experienta din iarna trecuta, cand inchiderea robinetelor rusesti catre Ucraina a afectat grav tarile vest-europene, inclusiv Marea Britanie.