Banca Centrala Europeana (BCE) este deschisa discutarii anumitor elemente ale programului de austeritate impus Greciei in schimbul ajutorului din partea partenerilor comunitari, a declarat Jorg Asmussen, membru in conducerea bancii, transmite AFP, potrivit Mediafax.
"Am fost si suntem deschisi sa discutam anumite elemente ale acestui program, in masura in care punctele cheie sunt respectate", a afirmat Jorg Asmussen pentru publicatia elena Kathimerini.

El a adaugat ca daca premierul elen Antonis Samaras vrea modificarea masurilor referitoare la venituri si cheltuieli se poate discuta, dar cu conditia respectarii obiectivelor principale ale programului, care sa asigure cresterea competitivitatii si un nivel sustenabil al datoriilor.

Asmussen este asteptat luni la Atena la o conferinta pe tema crizei din zona euro.

Intrebat despre posibilitatea evocata de unii responsabili europeni, de amanare cu doi ani a indeplinirii obiectivelor bugetare, Asmussen a spus ca ar fi antrenata imediat necesitatea unei finantari suplimentare, din partea partenerilor din zona euro si FMI.

Asmussen a recunoscut ca toata lumea a subestimat "rapiditatea degradarii situatiei" in Grecia, dar a apreciat ca respectarea primului program de ajutor a fost "impiedicata de lipsa unui sprijin national larg".

El a reafirmat totodata preferinta BCE pentru mentinerea Greciei in zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri