Guvernul de la Paris trebuie sa identifice noi venituri si reduceri de cheltuieli de pana la 43 miliarde de euro pentru a respecta angajamentele privind deficitele bugetare pentru 2012 si 2013, potrivit unui audit al Curtii de Conturi, realizat la cererea executivului francez.

Pentru anul in curs, guvernul trebuie sa obtina venituri si economii suplimentare de 6-10 miliarde de euro, pentru a respecta angajamentul Frantei fata de UE referitor la diminuarea deficitului bugetar, de la 5,2% anul trecut la 4,5% in acest an, potrivit raportului, citat de AFP, noteaza Mediafax.

Pentru 2013, presupunand o crestere economica de 1%, efortul necesar ar fi "semnificativ mai mare", de pana la 33 de miliarde de euro.

Curtea de Conturi considera posibila, insa, atingerea acestor obiective, notand ca efortul ar fi de aceeasi amploare cu cel anterior trecerii la euro, in perioada 1994-1996.

Anul 2013 va fi critic pentru angajamentul presedintelui Francois Hollande privind echilibrarea bugetului pana in 2017, la sfarsitul actualului sau mandat, se arata in raport.

O rectificare bugetara asteptata pentru sedinta de miercuri a Consiliului de ministri vizeaza modificarea legii finantelor pentru anul in curs, prin masuri fiscale si de economie bugetara, astfel incat sa fie respectate angajamentele, in pofida situatiei economice dificile.

Ministrul Economiei, Pierre Moscovici, a declarat, duminica, ca guvernul se pregateste sa-si inrautateasca estimarea de crestere economica de la 0,5% la cel mult 0,4% pentru anul in curs si d ela 1,7% la 1-1,3% pentru anul urmator.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Consumul casnic în 2019: românii au cumpărat la fel de mult, dar mai ieftin
Setari Cookie-uri