Pretul barilului de petrol pe piata de la Londra a trecut marti de 100 de dolari pentru prima data dupa trei saptamani, cu o crestere de aproape 2,5 dolari, ca urmare a asteptarilor analistilor ca bancile centrale din Europa pana in China sa relaxeze politicile monetare pentru a sustine economia, conform Mediafax care citeaza Bloomberg.
Cotatia petrolului a fost sustinuta si de estimarile ca sanctiunile impotriva Iranului vor limita oferta disponibila.

Titeiul Brent, pe piata britanica, a urcat cu 2,4 dolari, la 99,74 dolari pana la 11:24 GMT (14:24 ora Romaniei), dupa ce a atins un maxim al zilei de 100,17 dolari. Petrolul de pe piata din Statele Unite a urcat cu 2,27 dolari, la 86,02 dolari.

Analistii anticipeaza o reducere a dobanzii de catre Banca Centrala Europeana (BCE) la sedinta de politica monetara programta joi, in timp ce o publicatie de stat din China a scris ca este momentul potrivit ca statul chinez sa creasca lichiditatile din sistemul bancar.

Embargoul UE asupra exporturilor de petrol ale Iran va avea, probabil, un imapact mai puternic decat se anticipa, potrivit Goldman Sachs. Embargoul a intrat complet in vigoare de la 1 iulie, dupa incheierea exceptiilor pentru unele contracte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri