Liderul partidului socialist elen Pasok, Evangelos Venizelos, vrea ca Grecia sa beneficieze de concesiile acordate de Uniunea Europeana Spaniei, Irlandei si posibil Spaniei, care permit recapitalizarea directa a bancilor prin fondurile de stabilitate, transmite Kathimerini, scrie Mediafax.
Venizelos, fost ministru de Finante, ar vrea ca aceleasi conditii sa fie aplicate si Ciprului, Portugaliei si Greciei, intrucat ar contribui la reducerea datoriilor.

Liderul PASOK a prezentat si un plan in 10 puncte pentru scoaterea Greciei din criza, care include onorarea angajamentelor fata de creditorii tarii, dar si extinderea perioadei de ajustare bugetara cu trei ani, pana la sfarsitul lui 2007.

Reprezentanti ai Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International au indicat ca este improbabil ca acordul privind bancile sa fie aplicat Greciei si in mod sigur nu inainte ca tara sa isi puna finantele in ordine.

O echipa de reprezentanti tehnici ai troicii UE,FMI, BCE a sosit marti la Atena pentru inceperea primelor controale ale finantelor Greciei, inainte de venirea sefilor delegatiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri