Cipru a cerut Rusiei un al doilea imprumut in mai putin de un an, de 5 miliarde de euro, pentru a sustine stabilitatea economiei tarii, devenind al cincilea stat din zona euro care are nevoie de ajutor financiar extern, potrivit Bloomberg.
Rusia a acceptat in luna decembrie a anului trecut sa acorde Ciprului un imprumut de 2,5 miliarde de euro, relateaza Mediafax.

Statul cipriot a cerut acum Rusiei o finantare de 5 miliarde de euro, iar solicitarea este in prezent analizata, a declarat ministrul de Finante de la Moscova, Anton Siluanov.

"Am primit o cerere din partea Ciprului si o analizam. Cipru nu a ne-a contactat doar pe noi, a cautat si ajutorul Uniunii Europene", a spus Siluanov.

Cipru, printre cele mai mici economii din zona euro, a fost afectat puternic de recesiunea din Grecia si vrea sa obtina sprijinul fondului de urgenta al zonei euro pentru a-si sustine sistemul bancar.

Moscova a primit cereri de ajutor financiar si de la alte tari si va lua masuri pentru a ajuta statele din zona euro sa sutina uniunea monetara, a spus Shuvalov, fara sa mentioneze tarile respective.

Rusia, cel mai mare exportator de energie din lume, avea rezerve valutare si de aur de 514,3 miliarde de dolari la sfarsitul lunii iunie. Peste 41% din rezerve erau in euro la sfrsitul lunii septembrie, potrivit celor mai recente date ale bancii centrale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri