Germania a renuntat la un plan de a trimite in Grecia experti in colectarea taxelor care sa ajute autoritatile elene sa combata evaziunea, pentru ca oficialii de la Atena nu au fost interesati de propunere, potrivit cotidianului Bild, care citeaza surse guvernamentale.
Oficialii eleni nu au fost interesati si au considerat trimiterea unor agenti fiscali drept un amestec in afacerile interne ale tarii, noteaza publicatia, citata de Bloomberg, relateaza Mediafax.

Financial Times informa la sfarsitul lunii februarie ca autoritatile germane au recrutat circa 160 de voluntari experti in colectarea taxelor, care sa mearga in Grecia pentru a ajuta la combaterea evaziunii, in timp ce presa elena scria despre "o forta de asalt formata din colectori de taxe germani".

Cei aproximativ 160 de experti ar fi trbuit sa se deplaseze in Grecia in cadrul unei initiative a UE si FMI pentru imbunatatirea sistemului de colectare a taxelor.

Autoritatile elene au anuntat recent ca Ministerul de Finante nu a putut colecta penalitati de 12,6 miliarde de euro la taxele restante, suma echivalenta cu 6,2% din PIB, ca urmare a numarului prea redus de angajati si a lipsei aplicatiilor electronice. Penalitatile au fost impuse prin decizia justitiei elene, dupa ce au fost contestate in instanta.

Statul a reusit sa incaseze penalitati de numai 630 de milioane de euro, mai putin de 5% din totalul de 13,2 miliarde de euro avizat in justitie, in parte din cauza deficitului de personal rezultat in urma reducerii numarului de angajati prin plecari voluntare si retrageri, dar si a absentei aplicatiilor electronice. In prezent, justitia elena are de solutionat peste 180.000 de procese legate de taxe.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri