Grecia nu va mai primi noi transe de ajutor pana ce ministrii din zona euro nu vor constata ca statul elen respecta conditiile programului de salvare, a declarat un oficial din zona euro, relateaza publicatia Kathimerini, conform Mediafax.
"Nu vor avea loc plati catre Grecia pana ce Eurogroup nu va stabili ca programul a revenit pe directia corecta", a spus oficialul.

Inainte de alegerile parlamentare din Grecia, guvernul anterior a indicat ca rezervele de bani ale tarii se vor epuiza pana la sfarsitul lunii iulie.

Grecia urmeaza sa primeasca in curand o transa de 1 miliard de euro, in cadrul programului de ajutor convenit cu troica formata din Comisia Europeana (CE), Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI).

Autoritatile elene au recunoscut recent ca au avut loc unele derapaje in aplicarea masurilor de reducere a cheltuielilor si a reformelor cerute de creditorii internationali in schimbul salvarii tarii de la faliment si au incercat sa convinga reprezentantii troicii ca Grecia are nevoie de concesii.

Economia elena este in al cincilea an de recesiune, aproape unul din patru greci nu are un loc de munca, iar guvernul sustine ca austeritatea a devenit de nesuportat.

Fara urmatoarea transa de 31,5 miliarde de euro din fondurile de salvare, Grecia risca sa ramana fara bani in cateva saptamani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri