Moneda euro se tranzactioneaza luni dimineata la minimul ultimilor doi ani fata de dolar, in asteptarea datelor economice din aceasta saptamana privind inflatia si increderea in economia zonei euro, pe fondul crizei datoriilor de stat, transmite Bloomberg.
Moneda unica folosita de 17 state UE s-a depreciat luni in raport cu majoritatea valutelor importante, dupa ce cancelarul german Angela Merkel a declarat ca nu si-a "inmuiat" pozitia fata de necesitatea unor mecanisme riguroase de control inainte de constituirea uniunii bancare - supraveghere si garantare in comun a depozitelor bancare, recapitalizarea institutiilor de credit aflate in dificultate de la fondurile de urgenta ale zonei euro, relateaza Mediafax.

Germania cere responsabilitate fiscala si supraveghere serioasa in zona euro inainte de a accepta masuri anticriza in directia integrarii financiar-fiscale a statelor din zona euro.

Moneda euro a pierdut 0,1%, cursul coborand la 1,2234 dolari la Singapore, dupa ce a atins vineri 1,2163 dolari, cel mai redus nivel din iunie 2010.

Eurostat va prezenta luni raportul de inflatie pentru luna iunie, estimarea preliminara indicand cresterea preturilor cu 2,4%, in stagnare fata de luna mai.

Institutul de cercetare economica ZEW va prezenta, tot luni, datele privind incrderea investitorilor si asteptarile analistilor legat de economia Germaniei si a zonei euro.

Moneda euro a scazut cu 4% in ultimele trei luni, in timp ce dolarul american s-a apreciat cu 3,9%.

Marti, presedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, va discuta in Congres perspectivele economice si monetare ale tarii, dupa ce a declarat, in iunie, ca banca centrala este pregatita sa ia masuri de stimulare a economiei.

Banca Centrala Europeana a coborat la inceputul lunii iulie dobanda de politica monetara la 0,75%, un nou minim istoric, si a redus rata depozitelor overnight la zero pentru a incuraja bancile sa crediteze. In aceeasi zi, Banca Japoniei si-a extins programul de stimulare a creditarii prin achizitii de active, iar Banca Populara a Chinei a anuntat o noua scadere a dobanzii cheie, a doua intr-o luna.

Bancile centrale din Brazilia si Coreea de Sud au coborat saptamana trecuta dobanzile de politica monetara, iar Rezerva Federala a extins in iunie un program de preschimbare a obligatiunilor din portofoliu in titluri pe termen lung, pentru a reduce costul creditului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri