Subsecretarul de stat din Trezoreria SUA Lael Brainard ar putea fi primul strain si prima femeie care preia postul de guvernator al Bancii Angliei, dupa incheierea mandatului actualului sef al institutiei, Mervyn King.
Posibilitatea ca Brainard sa fie aleasa succesor al lui King a fost mentionata intr-un articol al cotidianului britanic The Telegraph, citat de Mediafax.

Potrivit cotidianului american Wall Street Journal, care comenteaza informatia din The Telegraph, sansele ca Brainard sa fie desemnata succesor al actualului guvernator sunt insa foarte reduse sau chiar imaginare.

Mandatul lui King se incheie in iunie 2013.

Brainard este responsabila de afacerile internationale in cadrul Trezoreriei SUA si este un consilier apropiat al secretarului de stat, Timothy Geithner.

"Lasand deoparte daca este posibil, logistic sau legal, ca un american sa detina postul, ideea evidentiaza faptul ca numeroasele scandaluri financiare au afectat reputatia multor oficiali britanici care s-au considerat de mult timp a fi in cursa", noteaza Wall Street Journal.

Subsecretarul american de stat "si-a construit o reputatie pentru diplomatie pragmatica si are increderea unora dintre bancherii de top din Londra", scrie publicatia britanica.

O eventuala candidatura a acesteia ar avea sanse reduse, insa "unii cred ca o persoana din exterior, neafectata de cultura Bancii Angliei, este exact ce are nevoie institutia pentru a-si reveni", potrivit The Telegraph.

O decizie privind un succesor al lui King este asteptata in urmatoarele luni.

Sursa foto:wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri