Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a anuntat masuri de reducere a cheltuielilor cu 3 miliarde franci elvetieni si de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci, dupa ce un raport al bancii centrale ii cerea, in iunie, sa-si consolideze capitalul, transmite Bloomberg.

Astfel, institutia financiara a ridicat tinta de reduceri de cheltuieli de la 2 miliarde franci la 3 miliarde franci (2,5 miliarde euro), potrivit unui comunicat transmis miercuri, scrie Mediafax.

Profitul net al bancii a crescut usor in trimestrul al doilea, la 788 milioane franci (656 milioane euro), de la 768 milioane franci in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Banca a inceput procedurile de majorare a capitalului cu 8,7 miliarde franci (7,2 miliarde euro). Rezervele ar putea fi consolidate cu inca 6,6 miliarde franci (5,5 miliarde euro) daca vor fi activate o serie de masuri suplimentare.

Actiunile Credit Suisse au deschis miercuri in urcare cu 4,4%, masurile anuntate de banca fiind bine primite de catre investitori.

Institutia de credit a refuzat sa precizeze daca masurile de reducere a costurilor vor afecta numarul angajatilor.

Guvernul, banca centrala si autoritatea pietelor financiare din Elvetia iau masuri pentru pregatirea bancilor pentru noi socuri, in eventualitatea unei noi acutizari a crizei datoriilor de stat din zona euro. Un raport prezentat in luna iunie de banca centraa concluziona ca Credit Suisse are cel mai mare necesar de capital suplimentar din sistem, mai ridicat fata de al liderului de piata UBS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Majorare de capital social la Elefant Online SA cu 1,7 milioane euro