Reprezentantii troicii formate din Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI revin in aceasta saptamana la Atena in incercarea de a ajunge la un acord privind reformele necesare pentru mentinerea sprijinului financiar, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Autoritatile de la Atena trebuie sa rascumpere pe 20 august obligatiuni de 3,2 miliarde de euro de la BCE si nu este clar de unde vor lua banii, avand in vedere ca nu vor primi o noua transa de imprumut inainte ca liderii zonei euro sa analizeze raportul troicii, in septembrie.

Ministrul de Finante, Iannis Stournaras, liberal democrat de orientare pro-europeana, se va intalni joi cu reprezentantii troicii, avand o dubla misiune, una de a-i convinge de buna-credinta a tarii de a realiza reformele bugetare impuse de creditorii internationali, iar cea de a doua de a crea premizele pentru renegocierea pactului de austeritate care mentine tara in recesiune.

Discutiile se vor referi la aplicarea unor masuri aprobate dar care nu au fost aplicate, pentru economisirea a 3 miliarde de euro din bugetul pe 2012, in speranta reducerii deficitului fiscal din acest an la 5,4% din PIB. Un alt obiectiv este stabilirea masurilor de economisire a 11,5 miliarde de euro in 2013 si 2014, in vederea respectarii acordului cu creditorii.

In afara masurilor bugetare, care includ si majorari de impozite, reprezentantii troicii vor analiza si progresele reformelor structurale solicitate de doi ani dar nepuse in practica, respectiv reforma statului si a justitiei, liberalizarea unor sectoare protejate si a pietei muncii.

Raportul troicii va servi ca baza de discutii la nivelul UE, BCE si FMI pentru a decide deblocarea sau nu a unei transe de 31,5 miliarde de euro din imprumutul de 130 de miliarde de euro convenit in februarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri