Germania si Italia "vor face orice este necesar pentru a apara zona euro", a declarat, duminica, un purtator de cuvant al guvernului german, dupa o discutie telefonica intre Merkel si Monti, anunt care reitereaza un angajament similar intre Berlin si Paris, potrivit AFP.
Cancelarul german Angela Merkel a discutat telefonic cu premierul italian Mario Monti referitor la situatia din zona euro, a spus purtatorul de cuvant al executivului german, intr-un comunicat care anunta o intalnire intre cei doi lideri "in a doua jumatate a lunii august". Intalnirea a fost initiativa cancelarului german, scrie Mediafax.

"S-au pus de acord ca Germania si Italia sa faca orice este necesar pentru a proteja zona euro", a spus purtatorul de cuvant.

Precum comunicatul franco-german de vineri, textul referitor la discutia Merkel-Monti prevede ca "deciziile luate de Consiliul European la 28-29 iunie sa fie implementate cat mai rapid posibil".

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a asigurat, joi, pietele financiare, afirmand ca BCE este gata sa faca "orice este nevoie pentru a apara euro".

Declaratia acestuia pare sa indice ca BCE va relua in curand achizitiile de obligatiuni guvernamentale pe piata secundara (unde sunt tranzactionate obligatiuni deja emise). Programul este in mare masura blocat de la mijlocul lunii februarie.

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, se opune achizitiilor de obligatiuni, dar afirmatiile lui Draghi au fost salutate, vineri, intr-un comunicat, de ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri